tisdag 25 januari 2011

17:11


var ner till stan på en promenad i solen med gunvald idag..efter en stund kom jennie&vendela och mötte upp oss sen fortsatte vi att gå en bit till.. gick nere vid hamnen bla. vendela fick åka pulka så hon var nöjd och glad.. kanske jobbigare för jennie som fick dra ^^

istället för att köra dagens outfit får det bli "dagens örhänge" ^^


..BORTGLÖMD BILD FRÅN HELGEN

i helgen gjorde vi porterstek och klyftpotatis.. åh så gott det var!
så gott att jag måste dela med mig av receptet till er..

1 1/2 kg benfri fransyska av nöt
2 gula lökar
3 dl porter
1 dl outspädd svart vinbärssaft
3/4 dl kinesisk soja
8 enbär
8 vitpepparkorn
2 tsk torkad timjan
3 köttbuljongtärningar
1 1/2 dl grädde*
Till servering:
kokt potatis
kokta smörslungade grönsaker

1.
Skala och skiva löken. Häll porter, svart vinbärssaft och soja i en gryta. Lägg i enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter.

2. Vänd köttbiten några gånger under tiden. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. Ta grytan av värmen och låt steken vila i spadet i 20 minuter innan du skär upp den.

3. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. Servera med grönsaker och potatis.

1 kommentar:

  1. Åh vad gott det ser ut, måste nog prova mig på detdär någon dag framöver. /S

    SvaraRadera