onsdag 22 december 2010
JAG KAN, JAG KAN!
jag tycker att matlagning är tusen gånger roligare än bakning, men såhär vid jul kan det faktiskt vara lite småmysigt att baka.
mamma hade bakat supergoda saffransskorpor (som förövrigt tog slut kanske snabbt^^) och jag tänkte att jag inte skulle vara sämre! så volila! vad tycks? kanske inte det vackraste ni sett men kan garanterad lova er att dom smakar desto bättre!
för er som blir sugen delar jag mer än gärna med mig av receptet!
Ingredienser:
100 g smör
1 gram saffran
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar