söndag 21 februari 2010

DROOOL






vilken succe! igår gjorde jag och jonas en kaka vi aldrig gjort förut! schweizernötkaka med grädde och bär! OM det var gott! namnam.
sådär seeeg, kladdig och fruktansvärt onyttig som en kaka ska vara.

här kommer receptet
för er som vill överaska er.. käraste kanske?

Antal portioner: 10
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.

2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.

3. Se till att smeten är jämn.

4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.

5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.

6. Ta ut kakan och låt den svalna något.

7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.

8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.

9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

10. Färdig att servera.

1 kommentar: